Laat je inspireren door living in the max

Misschien niet leuk om te horen, maar mensen zijn in het algemeen kuddedieren. Wat zo hoort kan en mag niet anders zijn, want dan hoort iemand er al gauw niet bij. Toch zijn er mensen die er boven uitsteken en zich door niemand laten afleiden hoe iets wel of niet hoort. Vaak ziet men dat al aan houding, kleding, maar ook het interieur van deze groep mensen, ziet er vaak anders dan ‘normaal’ uit. Deze mensen halen alles wat eruit zit en leven hun leven graag hoe zij het willen.

Durf te doen

Veel mensen denken dat er te weinig mogelijkheden zijn om een woonkamer creatief in te richten, omdat de vaste gewone meubilair er al in horen te staan, zoals bankstel, salontafel, eethoek, stoelen en t.v(meubel). Dan wordt een huiskamer wel erg vol als er ook nog iets anders of aparts bij komt. Maar meubilair kan ook in creatieve vormen gekocht of zelfs op maat gemaakt worden. Een bankstel in een andere vorm dan normaal, een eethoek met verschillende soorten (design) stoelen, dat tv meubel, waarom niet tegen de muur ophangen, zodat er nog plaats is voor een ander kek meubelstuk of vreemde plant? Vaak zitten er aan dit soort meubelen een hoog prijskaartje aan vast, maar met een paar handige doe-het zelf klussers en vrienden kan er al een hoop geld bespaart worden! Geef die woonkamer een totaal ander look, zonder dat het al gauw lijkt alsof er een bom is ontploft. Durf te doen en haal alle meubels uit die comfortzone!

Laat de kleuren spreken

In plaats van alle muren met felle kleuren te verven, wat ook een optie kan zijn, alleen wat overdreven, ziet het er al heel anders uit om 1 muur in de favoriete felle kleur te verven en de rest basis wit. Met de witte muren kunnen er felle kleur accessoires aan opgehangen worden zoals, felgroene wandlampen of felgekleurde (foto) schilderijen. De woonkamer ziet er al heel anders uit zonder te overdrijven en als het na een tijd saai en gewoon begint te worden kan er nog altijd van andere kleur of woonaccessoires gewisseld worden.

shutterstock_380044225

Extreme woonidee├źn

Een grote spiegel in de woonkamer, maar dan anders. Verf die grote spiegel voor een groot deel in een favoriete kleur. Hang hem zodanig op dat er wel naar het ‘kunstwerk’ gekeken moet worden. Hang prachtige zwart/ wit foto’s van de man of vrouw des huizes op in drieluik, van een ochtend, middag en avond look, wedden dat er over gepraat wordt? Verf de traptreden in alle kleuren van de regenboog, of plak er mooie sierstickers met tekst op. Behang het plafond of zet 1 antiek meubelstuk tussen al dat moderne meubilair. Nieuwe meubels kunnen trouwens ook oud worden gemaakt, wat al gauw interessanter wordt. Ook gedacht aan gerecyclede meubelen of woonaccessoires? Goed voor het milieu, en ook heel apart!

Het is maar hoe ver men uit de kuddegroep durft, wilt en kan springen, iedereen is uniek en verdient het om van zijn woning een kasteeltje te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *