Verlichting voor in de woonkamer

Verlichting die het beste past in jouw woonkamer

Je zou het niet direct zeggen, maar juist verlichting in een woonkamer is zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer. Nadenken over de verlichting is dus echt wel zinvol.

Vragen als: Hoe groot is mijn huis? Hoe gebruik ik mijn woonkamer? Welke stijl wil ik? Het zijn zomaar wat vragen, waar je over na moet denken om tot de beste keuze te komen. Goed om je heen kijken, kan ook helpen.

Wat is er allemaal mogelijk?

Het antwoord op deze vraag is simpel.Alles is mogelijk en alles is in principe ook te verkrijgen. Wandlampen, plafonnières, tafellampen. Zomaar een greep uit het soort lampen die je kunt gebruiken om je kamer te verlichten. We hebben het dan niet eens over de verschillende stijlen op de markt, al dan niet mode-gevoelig.

Pas in elk geval je verlichting aan je meubels aan. Dit uitgangspunt zorgt voor wat overzicht waarop je verder kunt bouwen. Het bepalen hoe je bepaalde ruimtes in je woonkamer wilt gebruiken is ook handig.

Zo is er boven een eettafel prima een hanglamp aan het plafond te bevestigen. Immers, die geeft voldoende licht, tijdens het avondeten of eventueel andere activiteiten die aan de eettafel plaats vinden.

Naast een bankstel is prima een staande lamp te plaatsen. Desnoods met dimverlichting. Voordeel van dergelijke lampen is dat ze te verplaatsen zijn en je met dimmers kunt spelen met sfeer.

Boor niet gelijk dat gaatje

Wil je in je huiskamer ook wandlampen, boor dan niet direct het gaatje. Een groot nadeel van wandlampen is de verplaatsing. Ben jij iemand die met regelmaat zijn meubels anders wil zetten, dan kan dat wandlampje dat eerst prima paste, opeens compleet in de weg zitten. En eenmaal weggehaald gaapt er een gat. Denk dus, als je een wandlamp wilt, goed of de plaats correct is en hou altijd rekening met eventuele stopcontacten. Immers, meterslange (verleng)snoeren, maak de boel er niet mooier op.

Ook niet geheel onbelangrijk, bij de aanschaf van lampen, is het lampje zelf. Bepaalde verlichting is prachtig, maar soms heeft de dichtstbijzijnde supermarkt dat lampje net niet in zijn assortiment, waardoor je moet uitwijken naar een andere winkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *